2013 Chateau Saint Martin de la Garrigue, Gres de Montpellier, AOP Languedoc

169,00 DKK

Gres de Montpellier er topvinen fra Chateau Saint Martin de la Garrigue. Den står flot i glasset med en intens kappe af dyb lilla og mørkeblå toner, der vidner om, at en intens smagsoplevelse venter forude.

Gres de Montpellier er at finde på flere Michelin restauranter i Frankrig, og det forstår man egentlig godt, når man smager årgang 2013, som er perfekt drikkeklar netop nu.

Maden til vinen:
Gres de Montpellier går bedst med kraftig mad a la sammenkogte retter med basis i oksekød, vildt er også godt til vinen og kraftige oste vil være et glimrende match. Og naturligvis retter fra det traditionelle sydfranske middelhavskøkken.
Åbn Gres de Montpellier i god tid eller hvis du har mulighed for det, hæld den på karaffel i god tid, før den skal drikkes. Det vil kun gøre den endnu bedre. Når du gør det, frigiver du langt flere af vinens aromaer = more value for money. Drikkes ved 16-18 grader.
Smagsnoter:
Vinen fremtryller, som de øvrige vine fra Chateau Saint Martin de la Garrigue, en pragtfuld duft af sit ophav i det sydfranske, hvor duften i luften af urter og krydderi skaber en helt særlig og nærmest ubeskrivelig fornemmelse af indre ro, varme, tryghed og velbehag.
Duften af de varierede krydderier suppleres af lækre noter af både ristede mandler, syltede blommer og mørke bær. Den komplekse vin frembyder også noter af både trøffel og lakrids.
Det bedste du kan gøre for at få kompleksiteten i vinen til at komme ordentligt frem, er at sætte vinen på karaffel et stykke tid, før den skal drikkes.
Gres de Montpellier er meget kødfuld og vedvarende på ganen.
En umiskendelig og indbydende smag, der synes frisk og med masser af frugt og indtryk af solbær, brombær og den karakteristiske sydfranske atmosfære af vilde krydderier.
Producent: Chateau Saint Martin de la Garrigue
Geografi: Coteaux de Languedoc
Druer: Mourvedre Vieilles Vignes 70%, Syrah 20%, Grenache Noir 10%
Fad: 16 måneder på franske egetræsfade
Alkoholstyrke: 15%
Lukkemetode: Kork
Flaskestørrelse: 75 cl
Drikkevindue: Nu og op til ti år efter høståret