Tilbud 2014 Chateau de Saint Louis Boutenac

2014 Château de St. Louis Boutenac, Corbieres

179,00 DKK 149,00 DKK

Chateau de St. Louis ligger i Languedoc i appellationen Boutenac, som nylig blev ophøjet til Cru.

Slottet er i dag på russiske hænder, og der er investeret massivt gennem de senere år. Ejeren er i øvrigt den samme, som står bag vinene på Chateau Saint Martin de Garrigue i en anden mindre appellation, Gres de Montpellier.

Denne Boutenac er et flot eksempel på de store vine, som oftere og oftere ses fra netop Boutenac med områdets interessante geologi.

Vinmageren laver vinen på en blanding af gammel Carignan (som den bærende drue) og med et harmonisk miks af Syrah, Grenache.

Maden til vinen:
Boutenac går bedst med kraftig mad a la sammenkogte retter med basis i oksekød, vildt er også godt til vinen og kraftige oste vil være et glimrende match. Og naturligvis retter fra det traditionelle sydfranske middelhavskøkken.
Prøv den også gerne til svinekæber, hvor du tilsætter et skud af vinen til retten.
Åbn Boutenac flere timer før servering – eller hvis du har mulighed for det, hæld den på karaffel i god tid, før den skal drikkes. Det vil kun gøre den endnu bedre. Når du gør det, frigiver du langt flere af vinens aromaer = more value for money.
Drikkes ved 16-18 grader.
Smagsnoter:
Vinen fremtryller, ligesom vinene fra Chateau Saint Martin de la Garrigue, en pragtfuld duft af sit ophav i det sydfranske, hvor duften i luften af urter og krydderi skaber en helt særlig og nærmest ubeskrivelig fornemmelse af indre ro, varme, tryghed og velbehag.
Boutenac er dybt mørkerød i glasset, har stor dybde i næsen, og smagen er lang, med flot dybde og kompleksitet. En harmonisk og balanceret vin.
Det bedste du kan gøre for at få kompleksiteten i vinen ordentligt til udtryk, er at sætte vinen på karaffel et stykke tid, før den skal drikkes.
Producent: Chateau de Saint Louis
Geografi: Corbières-Boutenac
Druer: Carignan Vieilles Vignes 50%, Grenache 30%, Syrah 20%
Fad: 12 måneder på franske egetræsfade
Alkoholstyrke: 15%
Lukkemetode: Kork
Flaskestørrelse: 75 cl
Drikkevindue: Nu – 2025

You may also like…

Produkter