Tilbud Shiraz 2012 Dead Letter Office-PS_Edit

2014 Dead Letter Office Shiraz

169,00 DKK 125,00 DKK

Power, saft og kraft! Fuldt blæs på alle tangenter på den måde, som yndere af Aussie Shiraz holder så meget af. Frugten af de mørke saftige bær er forrest og understøttet af et godt solidt fadpræg.
Drue: Shiraz (100%)
Fad: 15-16 mdr. på US og franske egefade.
Alkoholstyrke: 15%
Velegnet til kraftige retter som f.eks. barbecue, oksekød, kronvildt og intense sammenkogte efterårs- og vinterretter. Prøv den også med en kraftig og velmodnet peberbøf. Den fungerer også godt uden mad – bare som et godt glas i godt selskab.
Vinen er god til dem, der kan lide oversøiske powervine og Amarone.

Produktbeskrivelse

Producent: Henry’s Drive
Geografi: Padthaway, South Australia
Drue(r): Shiraz (100%)
Fad: 15-16 mdr. på US og fransk eg
Alkoholstyrke: 15%
Lukkemetode: skruelåg
Flaskestørrelse: 75 cl.
Drikkevindue: kan nydes nu, men vil have godt af en time eller to i en karaffel. Kan snildt gemmes frem til 2022.
Mad: Kraftige retter som f.eks. sommerens barbecue, oksekød, kronvildt og intense sammenkogte efterårs- og vinterretter. Prøv den med en kraftig og velmodnet peberbøf. Den fungerer også godt uden mad til – som et godt glas i godt selskab.
Vinen er god til dem, der kan lide oversøiske powervine og Amarone.

Beskrivelse
Her er der saft, kraft og masser af smag for alle pengene! De australske shiraz’er kan være vine, der deler vandene. Nogle synes, det er fantastisk med en vin, der smager af noget, mens andre foretrækker vine af mere delikat og nuanceret karakter. Denne vin er primært for det førstnævnte publikum, men ikke udelukkende. Vinen er det, man kalder for i moderne stil med fokus på sol, saft, kraft, solid alkoholstyrke og intenst fadpræg.

Dyrkning og produktionsmetoder
Høstet fra tre parceller med jordbund af rød lerjord og kalksten i Padthaway og McLaren Vale. 5-7 dages alkoholisk gæring efterfulgt af 15-16 måneder på ¾ amerikansk og ¼ fransk eg. 20% nye fade, 40% 1 år gamle fade og 40% 2 år gamle fade.

Om producenten
Henry’s Drive er lidt af en anmelderdarling fordi, de altid leverer en stabil og høj kvalitet for pengene. Også i de mere kostbare vine. Henrys Drive Vignerons i Padthaway er oprettet af Kim Longbottom og hendes afdøde mand Mark, og navnet Henry’s Drive kommer fra indehaveren af det 19. århundredes postvognstjeneste, der engang løb gennem ejendommen. Vinfremstillingsteamet på Henrys Drive ledes af Kim Jackson. Med næsten tyve års erfaring i at lave vin fra Padthaway, McLaren Vale, Sonoma Valley og Bourgogne, bringer hun stor viden til Henrys Drive, hvor man ønsker at lave vine, der udtrykker deres oprindelsessted, stedets terroir.

Ratings og anmeldelser
Testvinder, som bedste vin til julemaden i Liebhaverboligen
“Det døde brevs kontor (australierne har det med muntre navne til deres vine) har den sjældne evne for en vin, at den går ind i de fleste med træsko på. Selv de, som foretrækker lidt lettere og køligere vine, må overgive sig til Dead Letter Office. For under den dybe smag af solbær, overmodne brombær, mørk chokolade og brændt sukker fornemmes et behageligt, køligt pust af mint og eukalyptus. I sandhed en fantastisk julevin til pengene. 5½ fuldfede, fortjente stjerner.”

Chefredaktør Jesper Uhrup Jensen skrev i GASTRO nr. 31
“Der findes dem, der trækker deres pistol, når de hører navnet ´Shiraz` – altså den australske/oversøiske udgave af Syrah. Det er typisk Rhône-fanatikere, og jeg hører ikke til blandt dem. Jeg forstår ikke, at de partout skal sammenlignes – hvorfor kan man ikke se det som to forskellige udtryk. Anyway – eller dáccord! – så er vinen her fra ´return to sender´ endestationen et fabelagtigt glas vin – voldsom, tyktflydende, engelsk lakrids på flaske. Det er alt det, mange hader og andre elsker. Man kan godt spise mad til, men man kan også lade være og bare nyde det og få sorte tænder.”
Tildelt fem fuldfede stjerner * * * * *

Robert Parkers ”The Wine Advocate” om årgang 2012 i Syd Australien
“A classic/outstanding year” og “The 2012 Shirazes, Grenaches, Mataros (Mourvèdres) and Cabernet Sauvignons that have already been released in bottle from South Australia are difficult to find fault with – ripe tannins and plenty of fruit with enough freshness to bestow infinite drinkability.”

Der er virkelig lagt i kakkelovnen til at Dead Letter Office 2012 er noget udover det sædvanlige! Lillebroderen H-Syrah 2012 fik disse ord med på vejen og 91 point i The Wine Advocate: “The deep garnet-purple colored 2012 “H” Shiraz has pretty, lifted, black cherry and crushed blackberry aromas dotted with hints of anise, mocha and baking spices. Big and voluptuous in the mouth with a nice structure of medium to firm, grainy tannins and refreshing acid, it finishes long”.