2015 Creencia con Juventud Bodegas Hammeken

129,00 DKK 89,00 DKK

Producent: Hammeken Cellars
Geografi: Jumilla, Spanien
Drue(r): 100% Monastrell
Fad: 6 mdr. på fransk eg
Alkoholstyrke: 15,0%
Lukkemetode: Kork
Flaskestørrelse:  75 cl.
Drikkevindue: Nu – 2022
Mad: Grill og kraftige madretter
Vinen er god til dem, der søger intense, opulente vine.

Creencia con Juventud er intens mørk i farven og trækker rubinrøde gardiner på indersiden af glasset.

Næsen domineres af intense noter af mørke kirsebær og tørrede figner med velintegrerede noter af tørrede tomater, rosmarin, honning og nyristede kaffebønner. Smagspaletten er velbalanceret med en let forfriskende syre og modne tanniner. Den har en lang eftersmag med fine dominerende indtryk af urter og sort peber.

Creencia con Juventud er en historie om at udleve det, du tror på!

Vinmagerne David Tofterup og Daniel Alba tror fuldt og fast på, at det ungdommelige udtryk i Monastrell druen kommer bedst til udtryk ved en beskeden fadlagring på blot seks måneder, som styrker frugtens karakter uden at overdøve dens udtryk.

Jumilla er kendt for at være en region med høje temperaturer og meget lidt nedbør. På trods heraf, vælger vinmagerne at lade vinmarkerne stå hen uden kunstig vanding, for på den måde at tvinge vinstokkene til at sørge for sig selv.

Det gør vinstokkene så ved at søge nedad og udbygge deres rodnet i dybden, hvor vandressourcerne findes.

Denne form for tilgang til vinproduktion kaldes for ’dry farming’, og det er vinmagernes ønske at skabe forudsætningerne for vinplanter, der producerer et komplekst druemateriale, som øger oplevelsen af vinen, du i sidste ende skænker fra flasken.

Varekategorier: , , , Tags: ,

You may also like…