Tilbud Amarone della Valpolicella 2011 Tajapiera-PS_Edit

2013 Amarone Tajapiera DOCG

269,00 DKK 225,00 DKK

189 kr. per fl. v/ 6 fl.

Danskerfavoritten. Klassisk Amarone med flot fylde og elegant sødme, der aldrig kammer over og bliver klæg. Til mad med kraft og saft.

Smag: Dyb og mørk i farven med rødviolette toner. Næsen er frugtdomineret med den velkendte sødme. Her er svesker, rosiner, kirsebær, jordbær og mandler samt vådt læder, træ og mør skovbund. Smagen er fast og saftigt frugtrig med svesker og kirsebær. Vinen er frugtrig og med en intens tør sødme, og den gør sig godt til saftige kødretter og til juleanden.

Drue(r): Corvinara (60%), Molinara (30%), and Rondinella (5%); plus  5% lokale druevarianter
Fad: udvikler sig på slovenske egefade i 24 mdr.
Type: Kraftig, blød rødvin
Drikkevindue: Nu – 2022
Mad: saftige kødretter og til juleanden
For dem, der kan lide Ripasso, Chateauneuf du Pape og moderne oversøiske kraftbamser som australsk Shiraz og californisk Cabernet.

Ratings:
Vivino: 3,7 / 5 stjerner (per 1. september 2015)

Varenummer: 3IT1310004 Kategorier: , , Tags: , , ,

Produktbeskrivelse

Producent: The Wine People
Geografi: Valgatara og San Pietro i Cariano i hjertet af Valpolicellaområdet.
Drue(r): Corvinara (60%), Molinara (30%), and Rondinella (5%); plus  5% lokale druevarianter
Fad: udvikler sig på slovenske egefade i 24 mdr.
Alkoholstyrke: 15%
Lukkemetode: kork
Flaskestørrelse: 75 cl.
Drikkevindue: nu – 2022
Mad: saftige kødretter og til juleanden
For dem, der kan lide Ripasso, Chateauneuf du Pape og moderne oversøiske kraftulde bamser som australsk Shiraz og californisk Cabernet.

Beskrivelse
Power og elegant sødme fra Veneto i Norditalien. Dyb og mørk i farven med rødviolette toner. Næsen er frugtdomineret med den velkendte sødme. Her er svesker, rosiner, kirsebær, jordbær og mandler samt vådt læder, træ og mør skovbund. Smagen er fast og saftigt frugtrig med svesker og kirsebær. Amaronen er frugtrig og med en intens tør sødme, og den gør sig godt til saftige kødretter og til juleanden.

Dyrkning og produktion
I oktober udvælges de bedst egnede og mest modne druer til plukning, hvorefter de lægges til nænsom indtørring på store måtter eller i kasser med god ventilation. I gode år produceres der blot 2.500 liter Amarone per hektar.

De let tørrede, kondenserede nærmest rosinagtige druer presses blødt og kommer gennem en kold maceration i februar året efter høståret. På grund af det høje sukkerindhold foretages en langsom gæring udført i rustfri ståltanke ved en temperatur på 25 ° C. Ståltankene er specielt designet til fermentering af Amarone – så de tillader permanent kontakt mellem mosten og drueskindet. Fermenteringen varer 45-60 dage. Efter at vinen har afsluttet sin malolaktiske gæring (hvor æblesyre omdannes til mælkesyre og dermed gør vinen mere ‘blød’ i sit udtryk), ligger Amaronen på bærmen i yderligere 3 måneder, hvorefter den omstikkes på slovenske egetræsfade, hvor den lagrer i to år.