Placeholder

Barbera d’Alba 2011, Quass, Pecchenio

179,00 DKK

Super-Barbera fra topproducent. Den lækreste saft og intensitet på flaske nu og flere år frem.

Farven er intens tæt og mørk, nærmest sort, med violette kanter, der antyder at det er en ung vin. Næsen er tæt pakket, og skal have lidt tid for at åbne sig med en sand eksplosion af mørke bær som brombær, blåbær og kirsebær samt violer efterfulgt af noter fra fadet som cedertræ, læder og tobaksblad. Næsen åbner konstant for nye nuancer efterhånden som vinen står i glasset. Smagen er saftig og tætpakket på samme tid. Vinen er harmonisk og i perfekt balance mellem en blød alkohol, fast syre og bløde og elegante tanniner. Dette er en vin, der vil have godt af et par timer på karaffel til at åbne sig.

Drue(r): Barbera
Fad: Lagret på egefade
Type: Kraftig, fyldig, elegant
Drikkevindue: Nu og til 2020
Mad: mørke saftige kødretter (sammenkogte eller grill) men også til julemaden.
For dem, der kan lide kompleks og intens Rhônevin, Ribera del Duero eller Priorat.

Varenummer: 3IT1110011 Kategorier: , , Tag:

Produktbeskrivelse

Producent: Pecchenino
Geografi: Dogliani, Piemonte
Drue: Barbera 100 %
Fad: Lagret på egefade
Alkoholstyrke: 13 %
Lukkemetode: kork
Flaskestørrelse: 75 cl.
Drikkevindue: Nu og til 2020
Mad: mørke saftige kødretter (sammenkogte eller grill) men også til julemaden.
Vinen er god for dem, der kan lide kompleks og intens Rhônevin, Ribera del Duero eller Priorat.

Beskrivelse
Farven er intens tæt og mørk, nærmest sort, med violette kanter, der antyder at det er en ung vin. Næsen er tæt pakket, og skal have lidt tid for at åbne sig med en sand eksplosion af mørke bær som brombær, blåbær og kirsebær samt violer efterfulgt af noter fra fadet som cedertræ, læder og tobaksblad. Næsen åbner konstant for nye nuancer efterhånden som vinen står i glasset. Smagen er saftig og tætpakket på samme tid. Vinen er harmonisk og i perfekt balance mellem en blød alkohol, fast syre og bløde og elegante tanniner. Dette er en vin, der vil have godt af et par timer på karaffel til at åbne sig. Vinen vil gøre sig godt til de mørke saftige kødretter (sammenkogte eller grill) men også til julemaden.

For dem, der kan lide kompleks og intens Rhônevin, Ribera del Duero eller Priorat.

Dyrkning og produktion
Druerne høstes fra sydvestvendte marker bestående af løse sten og kalk i ca 420 meter over havet. Den alkoholiske gæring sker sammen med skallerne under temperaturstyring på 28 grader i 15 dage. Herefter modnes vinen i 12 måneder på henholdsvis franske barriques på 225 liter og store egefade på 2500 liter inden den samlede produktion hældes på 5500 flasker.

Om producenten
Da et familiemedlem sidst i 1700-tallet plantede vinstokke i et hjørne af køkkenhaven, grundlagde hun mere eller mindre vinhuset Pecchenino. Det lille stykke køkkenhave blev med tiden til deciderede vinmarker og en vingård blev til. En vingård, der siden da er gået i arv fra far til søn. Undervejs har familien tilkøbt vinmarker, og i dag råder Pecchenino over 25 hektarer marker hovedsageligt i kommunen Dogliano, men også i den navnkundige Monforte d’Alba kommune, hvor nogle af de største Barolo’er kommer fra.

Der hvor familien excellerer allermest, er i arbejdet med druesorten dolcetto, som de (og vi hos Saesonvine) mener, fortjener en genrejsning til fordums storhed. Druen er ikke helt nem at arbejde med, især i vineriet, hvor en høj syre og lys feminin frugt kan skabe uhensigtsmæssige modsætninger i smagen af vinen. Men når det virker, så er det guddommeligt. Og det viser Peccheninos internationalt meget anerkendte vine på forbilledlig vis. Udover dolcetto arbejder Pecchenino også med barbera og nebbiolo.