Tilbud Trus 2005 - Ribera Del Duero

2012 Ribera del Duero Bodegas Trus, Reserva

299,00 DKK 199,00 DKK

Af Luis Gutiérrez (The Wine Advocat)
“I very much preferred the 2012 Trus Reserva, which showed quite aromatic and open, with a mixture of flowers and sweet spices that made it very attractive. The palate is medium to full-bodied with fine dusty tannins, ripe flavors and a supple finish. 14,000 bottles.” 91 points

Endelig fandt vi den sande efterfølger til TRUS Reserva 2005, som var et unikum.

Bodegas Trus er bygget i rigtig “chateau” stil i hjertet af Ribera del Duero. Bodegaet blev grundlagt i 1999 med en drøm om at lave kvalitetsvine med unik personlighed og terroir.

Vinmageren Juan Carlos Martínez Baños har tidligere arbejdet for Vega Sicilia.

Klassisk Ribero del Duero, der på bedste vis demonstrerer, at Tempranillo kan levere en unik og meget attraktiv vin.

Her er solmodne mørke bær og velintegreret egefad. Vinen har saft, kraft og fylde fulgt op af blødhed og en svag sødme, der gør sig rigtigt godt til kødretter.

Vinen fremstår flot, moden i glasset med nuancer hen af modne, mørke kirsebær, med en snert af brunlige nuancer i kanten, som indikerer alder.

Duften har noter af krydrede, røde bær, efterfulgt af et potpourri af kirsebær, sorte blommer og rosiner. Dertil kan man finde lette noter af røg, nellike, sort peber og let ristet eg.

Smagen blander power og elegance. Sorte kirsebær og mørk frugt, elegant afbalanceret syre, alkohol og en længde, der når bagsiden af munden! Tanninerne opleves modne og ikke påtrængende. Smagen er bred, lang og nuanceret med vægt på ungdommelige frugtindtryk, som med tiden vil tone i baggrunden.

Drue: Tempranillo 100%
Fad: 24 mdr. på små egefade
Type: Tør, blød og fyldig med laaaang eftersmag
Drikkevindue: Nu – 2025. Årgangen minder i sit udtryk om den fuldendte 2005'er. Giv den lidt tid, men tank rigeligt op i kælderen, så du kan følge udviklingen undervejs mod toppen.

Mad: Intense kødretter. Sammenkogte retter, grill. Oksekød og vildt. Uden noget?
Vinen er god til dem, der kan lide californisk og australsk saft og kraft. Amarone.

Ratings tidl. årgange
Vivino 4,0/5 points
Guia Penin 92 points
Mundus Vini Gold Medal
Guia Intervinos 92 points

Varenummer: 3ES1110012 Kategorier: , ,

Produktbeskrivelse

Geografi: Ribera del Duero, Spanien
Drue(r): Tempranillo
Fad: 24 mdr.’s fadlagring
Alkoholstyrke: 14 %
Lukkemetode: Kork
Flaskestørrelse:  75 cl.
Drikkevindue: Nu – 2025. Vinen er på toppen nu og bliver formentlig ikke bedre af at ligge
Mad: Intense kødretter. Sammenkogte retter, grill. Oksekød og vildt.
Vinen er god til dem, der kan lide Californisk og australsk saft og kraft. Amarone…!

Beskrivelse
Farven er  dyb og tæt med farve som mørke kirsebær. I næsen er der noter af krydrede mørke bær som brombær og solbær, efterfulgt af frugtkompot, kirsebær, sorte blommer og rosin en snert af røg, kryddernellike, sort peber og let ristet eg. Smagen er en blanding af magt og elegance, sorte frugter med stor fylde og en balanceret syre og alkohol. Garvesyren er moden, blød og ikke påtrængende. Den aromatiske eftersmag er bred, lang og nuanceret.

Dyrkning og produktionsmetoder
Druerne høstes fra marker med en jordbund, der består af kalksten og ler. Alkoholisk gæring i 25.000 liters egetræstanke hvori vinen ligger i lang tid sammen med skallerne for at trække mest mulig farve. Det bliver efterfulgt af 24 måneder på små franske egetræsbarriques på 225 liter. Endelig lagrer vinen 20 måneder på flaske inden den frigives til salg. Årets produktion er på 14.000 flasker.

Bodegas Trus blev grundlagt i 1999 med fokus på at lave vine der afspejler regionens terroir. Det hele styres af winemakeren Juan Carlos Martínez Baños, der tidligere har arbejdet for det ultimative tophus i Ribera del Duero, og måske ligefrem hele Spanien,Vega Sicilia.

Om producenten
Druerne til Trus Reserva kommer fra parcellen ”La Cruz”, der er på 7,4 hektar. ”La Cruz” er en af de i alt 14 parceller på de 60 ha., som Bodegas Trus råder over. Markerne har stor variation af højde over havet, hældningsgrad og orientering, og hver parcel vinificeres derfor selvstændigt.

Manglen på regn i august og september ”stresser” vinstokkene. Det gør, at stokkene modnes bedre, og det forhindrer også udviklingen af især fugtrelaterede sygdomme som svamp og råd.

Bodegas Trus ligger centralt i Ribera del Duero, tæt på Pesquera del Duero. Valget faldt på dette sted grundet det særlige mikroklima, den høje beliggenhed, og den perfekte tilgang til de omkringliggende vinmarker.

Tidligere årgange

Ratings
Vivino 4,0/5 points
Guia Penin 92 points
Mundus Vini Gold Medal
Guia Intervinos 92 points

Ekstrabladet af Thomas Rydberg “Duft af mørke frugter. En kraftig smag af råt kød, blommer, brombær, tobak og vanilje. Stadig en del tannin så bør dekanteres. Men flot og yderst velbalanceret vin.” 93 point

Thomas Rydberg på Alt om Spansk vin Mere end 2000 vine har jeg testet i løbet af 2012. Både i den ugentlige test på Ekstra Bladet men også i forskellige internationale konkurrencer og forskellige smagninger. Her er så mit bud på de 35 bedste vine smagt i 2012.” Nr. 32. Trus 2005, Ribera del Duero, Spanien