Bonjorne Seleccion 2012

2012 Bonjorne 6 meses

99,00 DKK

Spansk saft og sol på franske druesorter.
Denne vin er lavet på de franske druer Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Og Spaniens sol får druerne til at blive helt perfekt modne. Hvert år.
Det sikrer, at vinen er smækfyldt med frugt og smag af røde og mørke bær som solbær og brombær. Vinen gæres i ståltank og lagres derefter seks måneder på nye egefade. Det giver et nænsomt strejf af tannin og struktur til vinen, så den fremstår robust og dyb.
Denne kombination er perfekt til mad med protein og fedt, da madens ingredienser gør vinen blød og rund
Drue: Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 25% og Syrah 25%
Fad: 6 mdr. på egefad
Type: Blød og frugtrig allround vin
Drikkevindue: nu – 2019
Mad: Buffet, mad med protein

Ikke på lager

Varenummer: 2010 Kategorier: , , , , Tags: , ,

Produktbeskrivelse

Vinen gæres i ståltank og lagres derefter seks måneder på nye egefade. Det giver et nænsomt strejf af tannin og struktur til vinen, så den fremstår robust og dyb. Navn:
Producent: Bodegas Bonjorne
Geografi: La Mancha, Spanien
Drue: Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 25% og Syrah 25%
Fad: 6 mdr. på egefad
Alkoholstyrke: 13 %
Type: Blød og frugtrig allround vin
Lukkemetode: Kork
Flaskestørrelse: 75 cl.
Drikkevindue: nu – 2019
Mad: Buffet, mad med protein

Beskrivelse
Denne Bonjorne 6 meses er lavet på de franske druer Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Og Spaniens sol får druerne til at blive helt perfekt modne. Hvert år.
Det sikrer, at vinen er smækfyldt med frugt og smag af røde og mørke bær som solbær og brombær.
Denne kombination er perfekt til mad med protein og fedt, da madens ingredienser gør vinen blød og rund.

Dyrkning og produktionsmetoder
Vinen gæres i ståltank og lagres derefter seks måneder på nye egefade. Det giver et nænsomt strejf af tannin og struktur til vinen, så den fremstår robust og dyb.

Om vinproducenten
Bodegas Bonjorne er et familiedrevet Bodega nær Albacete i det sydlige Spanien. Familien har ejet gården i mange generationer. Ønologen har stået i lære hos Vega Sicilia – den højest estimerede vingård i Spanien næstefter danskejede Pingus. Han har også været en tur i den nye verden for at lære af deres kunnen i ’varmklimaområder’, der ligner Sydspanien. Resultaterne er imponerende.

Der gås nye veje med blandinger af druesorter. Der er til de røde fortrinsvise variationer over Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Tempranillo. Hos Bodegas Bonjorne anvendes franske egefade til lagring, hvor det ellers er tradition i Spanien at benytte hårdtbrændte fade af amerikansk eg. De anvender heller ikke det traditionelle spanske klassifikationssystem som betegnelse på deres vine. De vil være uafhængige og kendt på deres kvalitet fremfor at lade sig binde af traditionerne. De vil sætte nye standarder.

Det er f.eks. ønologens erfaring, at man får de bedste resultater, når man lader lagringen af vinen tilpasse efter vinen. Ikke efter regler og forskrifter. Det kan han så gøre lovligt ved at nedgradere vinen til landvin, for så er meget mere tilladt.

Dermed har Bodegaet også chancen for at skabe unikt udtryk i deres vine, so bliver helt deres egne, men med henvisninger både til spanske Ribera del Duero, franske Rhone og Bordeaux og til Chile. Der er tale om meget komplekse, velafrundede vine med lang eftersmag og meget stor krop.

De får topanmeldelser i Spanien. I tidligere årgange opnåede Bonjorne 6 meses 8,9 point ud af 10 mulige i Spaniens største avis El ais – og med kommentaren, at kvaliteten er på samme niveau som vine til den dobbelte pris.