Tilbud Placeholder

2014 Chianti DOCG Riserva, Volpetto

109,00 DKK 79,00 DKK

Klassisk tør toscansk Sangiovese som det skal være. Elegance og fasthed sammen med et lækkert fadpræg, der aldrig kammer over. Klassisk ‘Chianti-næse’ og lettere ristede noter med flere lag af tørrede krydderurter, peber og mørke bær.
Drue: Sangiovese
Fad: Store slavonske (fra Kroatien) fade i 12 måneder
Type: Tør rødvin
Drikkevindue: Nu – 2018
Mad: Det italienske køkken med gode kødretter i fokus. Lammekølle med hvidløg og rosmarin er klassikeren, men kød på grillen er også lækkert hertil

Ratings
What excites me most about this Chianti is it brings me right back to Tuscany where I can easily imagine I’m sitting on the terrace and eating fresh tomatoes on crostini.
”July 2014 Insider Pick” from Barbara Philip MW, Portfolio Manager for European Wines

Årgang 2010: Decanter World Wine Awards Silver Medal, International Wine Challenge Bronze Medal, International Wine and Spirit Competition Silver Medal.
Årgang 2009: Cellartracker 88 points

Varenummer: 3IT1210034 Kategorier: , ,

Produktbeskrivelse

Producent: The Wine People – Stefano Chioccioli
Geografi: DOCG Chianti, Toscana, Firenze regionen i Italien
Drue(r): Sangiovese 100 %
Fad: Store slavonske (fra Kroatien) fade i 12 måneder
Alkoholstyrke: 13%
Lukkemetode: Kork
Flaskestørrelse:  75 cl.
Drikkevindue: Nu – 2018
Mad: Det italienske køkken med gode kødretter i fokus. Lammekølle med hvidløg og rosmarin er klassikeren, men kød på grillen er også lækkert hertil
Vinen er god til dem, der kan lide klassisk tør Bordeaux, klassisk Rosso og Brunello di Montalcino

Beskrivelse
Mellemdyb rubin farve. Næsen er domineret af røde bær som hindbær og jordbær sammen med blomster som viol. Samtidig er der mørt træ, læder og skovbund samt vanilje og sød lakrids. I smagen kommer de røde bær og træ og læder frem sammen med tørstof fra fadets tanniner. Vinen har en blød syre og en god aromatisk vedholdenhed.

Dyrkning og produktion
Fra marker beliggende i 2-400 meters højde over havet høstes druerne ved bedste modenhed. De afstilkes og knuses blidt hvorefter den alkoholiske gæring foregår i cementtanke med brug af makro-oxygenisation, hvor man pumper ilt rundt i druemosten mens den gærer i kontakt med drueskindet i 12 dage. Efter den malolaktiske gæring lagrer vinen i store slavonske (Kroatien) egetræsfade på mellem 20 og 50 hektoliter i 12 måneder.

Om producenten
The Wine People er en gruppe af vinproducenter, der har slået sig sammen i en form for transitaliensk privatdrevet kooperativ.

TWP tager en holistisk tilgang: de varetager produktion, emballering, markedsføring og salg af samtlige af deres mange vine. De vil være i fuld kontrol over hele produktionsprocessen, startende med omhyggelig kontrol med druerne frem til en meget omhyggelig vinfremstilling, hvor deres egen meget talentfulde vinmager Stefano Chioccioli, varetager processen.

En af Italiens højst estimerede winemakere, Stefano Chioccioli, står i spidsen for den vinøse kvalitet hosThe Wine People.

Og Chioccioli ved hvad han laver. Han står bag mere end 70 vine, der er præmieret med den højeste udmærkelse, tre glas, i den italienske vinbibel Il Gambero Rosso. Han er også blandt de få winemakere i verden, der flere gange har opnået de mytiske 100 point hos både det estimerede magasin The Wine Spectator og guruen over guruer, Robert Parker. Chioccioli og The Wine People står blandt andet bag Volpetto-serien af vine fra Toscana: Volpetto Sangiovese, Volpetto Chianti og Volpetto Chianti Riserva.