Cremant Limoux 1531 Sieur d’Arques

149,00 DKK

Producent: Sieur d’Arques
Geografi: Limoux
Drue(r): 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc og 10% Mauzac
Alkoholstyrke: 12%
Lukkemetode: Kork
Flaskestørrelse:  75 cl.
Drikkevindue: Nu og et par år frem

Tæt på Carcassonne-fæstningen i det sydligste Frankrig – hvor historien gennem årtusinder flyder over med blodige kampe, dramatiske intriger og et omskifteligt vejrlig, der giver sin version af et omskifteligt miljø – laver man de skønneste dråber på jord.

I 1531, endnu mens Dom P tussede rundt med ble på og hev ryggen af bøgerne i bogreolen, fandt munkene i Limoux ud af at lave vin på en ny måde. Nærmere betegnet skete det i klosteret St. Hilaire nær byen Limoux, hvor munkenes forseglede tønder med delvist gæret most begyndte at røre på sig i det spæde forår, hvor varmen altid sætter ny energi i de vinterdovne gærstammer. Sukkeret blev omdannet til alkohol og der opstod en prikkende vin, som begejstrede sit publikum og (i en noget mere raffineret udgave) siden hen er blevet vidt berømmet især under den vel bedst kendte benævnelse, Champagne.

Woops. Inden det løber helt af med mig, og jeg fortaber mig i et stærkt fortættet historisk kompendium, så skal jeg lige huske at fortælle dig, at vinen – ud over at være smuk i fremtoningen – er særdeles dejlig i et champagneglas (et rigtigt et, helst…).

Den har fine, små bobler og dejligt saftspændte aromaer og smagsnoter af honning, grønne danske æbler, et pift af pære og så lidt lyse blomster.

Nyd den afkølet ved 8-10 grader som en aperitif, til skaldyr eller til retter med lyst kød, f.eks. til grillet kylling.

Ikke på lager