Placeholder

Eiswein Nachtgold

199,00 DKK

Lækker sødmefuld, cremet og fyldig eiswein – til de friske desserter med bær, is og frugter

Ikke på lager

Varenummer: cw-11109-2010-0500 Kategorier: , Tags: , , , ,

Produktbeskrivelse

Eiswein Nachtgold
Producent: Peter Mertes
Mad: til de friske desserter med is, bær og frugt

Ædel tysk sødme og elegance fra Rhinen.

Nachtgold Eiswein er en speciel type sød vin, hvor syren spiller fantastisk sammen med sødmen i vinen. Vinen er som Beerenauslesen tyktflydende, dog mere markant og med en tilsvarende bred pallette af duftnuancer.

Eiswein kaldes sådan, da druerne skal høstes straks efter at have været udsat for temperaturer på 8 graders frost. Hvis frosten  ikke når ned på de magiske  -8 grader, så de-klassificeres vinen og må ikke anvende betegnelsen Eiswein.

Vandet i druerne krystalliseres ved kuldegraderne, så når mosten presses får man den rene og koncentrerede most med syre og sukker, og vandet bliver tilbage som iskrystaller, hvorfor høstudbyttet naturligvis også er lavere end ved.

Timingen af høsten er meget vigtig ved Eiswein, og foregår typisk i november eller til tider først i december. Det hænder endda at høsten først foretages primo januar selvom det er sjældent. Der høstes altid tidligt om morgenen før solen står op. Timingen for høsten af druerne er altafgørende for denne meget eksklusive og kostbare drik.

Eiswein bruges gerne til kager og bærdesserter, men er også særdeles velegnet til lagrede oste, hvor man får et godt mix af sødt og salt.