Falernia Carmenere Syrah 2012

Carmenere Syrah Reserva 2012 Vina Falernia

129,00 DKK

Carmenere Syrah Reserva 2012 fra Vina Falernia har en dyb og intens mørk farve med blå toner i glasset. Dyb og intens mørk rød farve. Næsen starter med en finurlig note af Earl Grey, der ændrer sig videre til Bergamotte. Masser af mørke brombær og solbær samt peberfrugtsaft i næsen. Her er en fyldig og ekspressiv frugt med god dybde, hvor fadlagringen sætter duften i relief. I smagen har Falernia Carmenere Syrah Reserve en interessant, intens og kompleks frugt med masser af sorte kirsebær og blåbær. I smagen genfinder man også de mørke bær og fadets vaniljenoter samt ristede og brændte indtryk. Her er de bløde og afrundede tanniner i fin balance og i samspil med den fyldige frugt.

Drue(r): Carmenere 60 % og Syrah 40 %
Fad: 6 mdr. på franske egefade
Type: Kraftig og blød rødvin
Drikkevindue: Nu – 2022
Mad: kødretter på grillen, kraftig mad
Falernia Carmenere Syrah Reserve er en vin for dem, der kan lide kraftige vine som f.eks. den meget intense og kraftige Amarone.

Ratings
Vivino
3,6 / 5 stjerner (344 anmeldelser per 10. september 2015) anmeldelser

 

Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Producent: Vina Falernia
Geografi: Elqui Valley, Chile

Drue(r): Carmenere 60 % Syrah 40 %
Fad: 6 mdr. på små franske egefade
Alkoholstyrke: 14,5 %
Lukkemetode: Kork
Flaskestørrelse: 75 cl.
Drikkevindue: Nu – 2022
Mad: kødretter på grillen, kraftig mad

Carmenere Syrah Reserva fra Vina Falernia er en vin for dem, der kan lide kraftige vine som f.eks. den meget intense og kraftige Amarone.

Beskrivelse
Carmenere Syrah Reserva fra Vina Falernia har en dyb og intens mørk farve med blå toner i glasset. Dyb og intens mørk rød farve. Næsen starter med en finurlig note af Earl Grey, der ændrer sig videre til Bergamotte. Masser af mørke brombær og solbær samt peberfrugtsaft i næsen. Her er en fyldig og ekspressiv frugt med god dybde, hvor fadlagringen sætter duften i relief. I smagen har Falernia Carmenere Syrah Reserve en interessant, intens og kompleks frugt med masser af sorte kirsebær og blåbær. I smagen genfinder man også de mørke bær og fadets vaniljenoter samt ristede og brændte indtryk. Her er de bløde og afrundede tanniner i fin balance og i samspil med den fyldige frugt. Drik nu og over de næste 2-7 års tid. God til kødretter på grillen.

Dyrkning og produktionsmetoder
Alt druemateriale til Falernia Carmenere Syrah Reserve er nænsomt håndplukket og nøje selekteret. 30 % af Carmenere er senthøstet, så druerne opnår højere intensitet. Når druerne har gennemgået den grundige sortering og det resterende er kvalitetssikret, indgår materialet i vinproduktionen, hvor druerne presses forsigtigt og mosten gærer i rustfrit ståltanke efterfulgt af den malolaktiske gæring, hvor æblesyren omdannes til mælkesyre, så vinen bliver blød og imødekommende. Mosten deles herefter op, og halvdelen omstikkes på små franske egetræsfade, hvor den ligger og trækker smagsreserver fra fadet i seks måneder.

Om producenten
Falernia Bodega blev grundlagt i 1995 og ligger i Elqui Valley, tæt på en af ​​de ældste chilenske byer la Serena knapt 500 km nord for Santiago. Det er Chiles nordligste vingård. Vinmarker er placeret i varierende højder mellem 400 og 2000 meter over havets overflade.
Elqui Valley regionen har et køligt klima med dramatiske kontraster mellem natte- og dagstemperaturerne, som giver de bedste betingelser for at producere vine af høj kvalitet.

Ratings
Vivino 3,6 / 5 stjerner (344 anmeldelser per 10. september 2015) anmeldelser