Tempranillo Merlot Olvena 2014-PS_Edit

Olvena Joven Tempranillo Merlot

69,00 DKK

Olvena Joven er en blanding af ung, frisk Tempranillo og Merlot. Den er et glimrende eksempel på den nye spanske stil med mindre fad og masser af frugt i både duft og smag. Det er en livlig og aromatisk vin med kirsebærrød farve og ungdommelige hints af lilla. Intens næse med duft af modne, røde frugter. Den er blød og smagfuld og har en fin balance mellem de modne tanniner og frugten.
Producent: Bodegas Olvena
Geografi: Somontano, Nordspanien
Drue(r): Tempranillo og Merlot
Fad: lagret på ståltank
Alkoholstyrke: 13%
Lukkemetode: prop
Flaskestørrelse:  75 cl.
Drikkevindue: skal drikkes inden for 3 år fra høståret
Mad: Velegnet til retter med svinekød, gerne grillet kød eller sammenkogte retter

Varenummer: 3935 Kategorier: , ,

Produktbeskrivelse

Årgang: 2013
Producent: Bodegas Olvena
Geografi: Somontano, Nordspanien
Drue(r): Tempranillo og Merlot
Fad: lagret på ståltank
Alkoholstyrke: 13%
Lukkemetode: prop
Flaskestørrelse:  75 cl.
Drikkevindue: skal drikkes inden for 3 år fra høståret
Mad:

Beskrivelse

I en tid hvor spanske vine er på fremmarch, især med flagskibene Ribera del Duero, Priorat og Rioja, vender vi blikket syd for den fransk-spanske grænse i det nordøstlige Spanien ved foden af Pyrenæerne. Her finder vi Somontano (navnet betyder ’ved foden af bjergene’).

I området, som blomstrede op og tiltrak ambitiøse producenter omkring ærtusindeskiftet, produceres liflige og dejlige vine af høj klasse takket være noget nær ideelle vejrforhold og en jordbund, der fra selve Skaberens Hånd har fået de rette ingredienser som grundlag for vine af høj klasse.

Bodegas Olvena hører hjemme halvvejs mellem San Sebastian og Barcelona i den søvnige lille by Barbastro.

For vingårdens ejere, familien Nasarre, som også står for den daglige drift, startede eventyret i 1999, og først i 2001 var deres state-of-the-art Bodega klar til at modtage druer fra de 200 hektar vinmarker. Herefter kunne familien indfri ambitionerne om at fremstille vine af ensartet og høj kvalitet efter de mest moderne teknikker.

Vinmarkerne ligger 600 meter over havets overflade placeret (i god sikkerhed fra franskmændene) ca. 80 km syd for den franske grænse i Pyrenæerne.

Markerne er placeret i stejlt terræn med stejle terrasser, så vinstokke og druer eksponeres fremragende mod solen i et underlag, der med et højt indhold af sandsten, ler og kalksten giver noget nær ideelle betingelser for stokkene.

I Saesonvine er vi naturligt nok glade for at præsentere de rigtigt spændende vine fra Bodegas Olvena.