Tilbud Soli Pinot Noir

2014 Soli Pinot Noir

99,00 DKK 79,00 DKK

Med denne Pinot Noir melder Bulgarien sig blandt de seriøse bejlere som et værdigt alternativ til Bourgognes kostbare vine. Ikke alene er prisen lav, men kvaliteten er altså helt i top. Der er ikke noget Sunny Beach over det her!
Det er seriøs Pinot Noir, det hér!
Drue: Pinot Noir
Fad: 10 måneder på franske barriques og store italienske botti
Type: Tør, elegant og frugtrig
Drikkevindue: Nu – 2019
Mad: Lyse kødretter (kalv, svin fjerkræ), pastaretter med kød og/eller svampe. Måske ligefrem fisk til de friske og nysgerrige
Vinen er god til dem, der kan lide rød Bourgogne, oversøisk Pinot Noir fra f.eks. Marlborough New Zealand eller Oregon i USA.

Ratings og anmeldelser
Vinavisen.dk:
Det franske Bourgogne, newzealandske Marlborough og amerikanske Oregon er anerkendte vinområder, når det gælder rødvin på Pinot Noir. Men bulgarerne kan også fremestille rigtig god vin på druen. Det er denne rødvin et bevis på. Den er meget lækker og elegant med Pinot-druens saft, elegance og milde frugt. Den er tør, har noter af blå druer og mørke blommer. Nyd den let afkølet.” 5 ud af 5 stjerner.
Piu Rosso Vinblog: ”Ganske imponerende Pinot til en lav pris og fx. en Trentino basis Pinot som Instaglios Pinot Nero overlegen. Her er fin grønt krydderi af koriander, krondild, enebær-røg og estragon og et snert af Pinot-typisk hindbær inde bagved. Sødlig i smagen med relativt lav syre og frugt- og urtebolcher. Minder om fx. basis-spätburgunder fra Baden, sødligt og let staldet – men også med slank og delikat frugt og et fint, Pinot-typisk aromaspektrum.”

Varenummer: 3XX1910001 Kategorier: , Tags: , , ,

Produktbeskrivelse

Producent: Eduardo Miroglio
Geografi: Trachian Valley, Bulgarien
Drue(r): Pinot Noir
Alkoholstyrke: 13 %
Lukkemetode: Kork
Flaskestørrelse:  75 cl.
Drikkevindue: Nu – 2019
Mad: Lyse kødretter (kalv, svin fjerkræ), pastaretter med kød og/eller svampe. Måske ligefrem fisk til de friske og nysgerrige
Vinen er god til dem, der kan lide rød Bourgogne, oversøisk Pinot Noir fra f.eks. Marlborough New Zealand eller Oregon i USA.

Beskrivelse
Soli er elegant og levende i næsen med noter af kirsebær, jordbær, lyserøde blomster og svag vanilje fra fadet. Smagen er let, frugtrig og elegant på samme tid. Der er en vis sødme og aromaer af røde bær, røde bolcher. Det klassiske jordagtige stald-præg (på den gode måde), man finder i mangen en Pinot Noir er også her uden at være dominerende. En frugtig, elegant og lækker Pinot Noir, som vil overraske enhver ynder af Bourgogne.

Om producenten
Edoardo Miroglio åbnede i 1998 sin vingård med det nyeste state of the art udstyr efter at have arbejdet som winemaker hos en af de absolutte stjerner i Piemonte, Luciano Sandrone. Så man må sige, at han har stået i lære hos den bedste. Det bakkede landskab ved byen Nova Zagora i den thrakiske dal i det sydøstige Bulgarien danner grobunden for vinmarker med adskillige druesorter, men det er først og fremmest den vellykkede Soli Pinot Noir, der har bragt Edoardo Miroglio på vinverdenens læber.

Ratings og anmeldelser
Vinavisen.dk:
Det franske Bourgogne, New Zealandske Marlborough og amerikanske Oregon er anerkendte vinområder, når det gælder rødvin på Pinot Noir. Men bulgarerne kan også fremstille rigtig god vin på druen. Det er Soli et bevis på. Den er meget lækker og elegant med Pinot-druens saft, elegance og milde frugt. Den er tør, har noter af blå druer og mørke blommer. Nyd den let afkølet.” 5 ud af 5 stjerner.
Piu Rosso Vinblog: ”Ganske imponerende Pinot til en lav pris og fx. en trentino-basispinot som Instaglios Pinot Nero overlegen. Her er fin grønt krydderi af koriander, krondild, enebær-røg og estragon og et snert af Pinot-typisk hindbær inde bagved. Sødlig i smagen med relativt lav syre og frugt- og urtebolcher. Minder om fx. basis-spätburgunder fra Baden, sødligt og let staldet – men også med slank og delikat frugt og et fint, Pinot-typisk aromaspektrum.”

Tidligere årgange
Decanter
“Miroglio, whose fortune was made in textiles, has unearthed the Thracian Valley’s potential here. Gentle and soft with smoke and toast on the nose, it shows lots of violets on the palate with a layer of wild strawberries. An elegant, restrained example of Pinot Noir” 17 ud af 20 point. 90 ud af 100 point
The Guardian (Marts 2015) om Soli Pinot Noir 2011
”Made at an Italian-owned winery by an Italian winemaker who used to work with top barolo producer Luca Sandrone, this is exceptionally good value Pinot Noir: succulently red fruited, silky soft, sweetly earthy and graceful.
Cellartracker om 2009: 88,9/100
Vivino 3,5 / 5