Tilbud Placeholder
Shiraz 2013 Adelaide Hills Totino Estate-PS_Edit

Totino Estate – Adelaide Hills – Cabernet Sauvignon 2008

129,00 DKK 89,00 DKK

Totinos vin er en arketypisk australsk Cabernet Sauvignon med stor power og fylde, og en tørhed, der minder mere om europæisk stil end oversøisk marmelade. Her er tale om kæmpesolbær på flaske med noter af søde kirsebær.
Drue: Cabernet Sauvignon (éthundrede procent)
Fad: 6 mdr. på egefade
Maden til vinen: God til simreretter med rodfrugter og en god kraftig udskæring som skank eller spidsbryst. Mørke kødretter som steaks eller steg

Kun 12 tilbage på lager

Produktbeskrivelse

Producent: Totino Estate
Geografi: Adelaide Hills, South Australia

Drue(r): Cabernet Sauvignon 100%
Fad: 6 mdr. på egefade
Alkoholstyrke: 14,5 %
Lukkemetode: Skruelåg
Flaskestørrelse: 75 cl.
Drikkevindue: Nu – 2020
Mad: Serveres sammen med mørke kødretter som steaks eller steg. Måske ligefrem på grillen. Ellers er den god til simreretter med rodfrugter og en god kraftig udskæring som skank eller spidsbryst, der skal have rigelig tid for at blive lækkert mør.
Vinen er god til dem, der kan lide lidt mere moderne Bordeaux og Cabernet Sauvignon fra Chile

Beskrivelse
Totino leverer en Cabernet Sauvignon med power og fylde, der minder mere om europæisk stil end oversøisk marmelade. Dyb rød farve med lyse kanter, der indikerer alder. I næsen møder man straks den klassiske Bordeaux-agtige Cabernet med dens noter af solbær, cedertræ og vanilje fra fadet. Sammen med mørke blomster som viol er her en god moden og saftig frugt. Her er blæs på. Smagen starter med de mørke bær, der smager af sol og varme. Der er træ og læder med en begyndende skovbundsnote, der vil udvikle sig mere med tiden. Vinen er blød og fyldig.

Om producenten
Don Totino blev født i 1950 i Marina di Gioiosa Ionica i Italien og emigrerede til Australien i 1968. I en alder af 18 var han den yngste barber i Australien, men han indså, at hårklipning var ikke for ham. Han åbnede en pizza bar kaldet “Lick a Chic”. I 1998 Don købt en Adelaide Hills vingård i regionen Paracombe, hvorved Totino Estate blev født. De eksisterende vinmarker var blev forsømt. Med en masse af lidenskab og beslutsomhed fik han vinmarkerne på højkant, så de kom til at trives. I 2002 lancerede Totino Estate den første version af hvidvinene Pinot Grigio og Uncorked Chardonnay.

I 2010 overtog firmaet San Rocco drift og distribution af blandt andet vinene fra Totino Estate. Vinene produceres under ledelse af winemakerne Giorgio Flessati og Mattia Filippi, der følger produktionen fra mark til flaske. Deres primære fokus er at få mængde og kvalitet til at følges ad.