Vi sender varer til private tirsdag - fri fragt over kr. 999,-

Opskrift: Sommerbuk med farserede svampe og løg

(4-6 personer)

  • 800 g. Sommerbuk filet
  • 2 kg. Champignon
  • 3 stilke timian
  • 3 stilke rosmarin 1 fed hvidløg 1 stk. salatløg
  • Groft salt og peber

Idéer til garniture kan som på billedet fx stegte morkler, grillede løg og grillet blomkålspure med ramsløg. Det kan også være en grov kartoffelmos med salat osv.

Fremgangsmetode

Skyl og rens champignoner og del dem kvarter. Varm en pande op med lidt olie indtil at den er rygende varm og tilsæt champignonerne med lidt salt og peber. Stegetid ca. 3 min. Champignonerne skal have smidt noget væske og må gerne være let gyldne, herefter tages de af varmen og drænes i en sigte, pres gerne alt saften ud af dem. Køl ned i køleskabet ca. 30 min.

Afpuds sommerbuk filet for sener og halver filetstykket på langs, i to lange og lige store dele. Del dem herefter i bredden så du har 4 lige store aflange stykker. Timian og rosmarin skylles og plukkes fra stilk. Hvidløg og løg hakkes fint. Kom champignon i en blender med timian, rosmarin, hvidløg og løg og blend det på høj hastighed til en fin farserings masse. Smag til med salt og peber. Kom et stykke film på bordet som passer med længden af sommerbuk filet. Sørg for at film-stykket er ca. 20 cm. Længere ind sommerbuk filet. Smør champignon fars ud med ca. 1 cm. Tykkelse og læg herefter centralt kødet ovenpå farsen. Rul herefter kødstykket stramt i film. Kom den på køl i ca. 5 timer. 

Fyld vand i stor gryde og bring det kog, tilsæt de 4 ruller sommerbuk og læg en tallerken over rullerne så de er dækket helt til med vand. Lad simrekoge i ca. 25 min. (brug gerne et termometer til at kontrollerer kernetemperaturen som skal være 58 grader).. Lad dem trække i 10-15 min.

Lige et KOKKETIP til SOMMERBUK

Pas på med tilberedning af sommerbuk, der ligesom alt andet vildt hellere må være lidt for rødt end gråt og overtilberedt, for det giver en metallisk og temmelig uappetitlig smag.

 

Vinanbefaling

Til denne ret anbefaler vi en Crystallum Peter Max Pinot Noir 

Crystallum Peter Max Pinot Noir

Opskrift leveret af: