Vi sender varer til private tirsdag - fri fragt over kr. 699,-

Vantini Luigi e Figli

I begyndelsen af det forrige århundrede, i hjertet af det historiske Valpolicella-område tænkte Angelo Vantini at det måske ville være en god ide at dyrke nogle af familiens jorde ved at plante nogle værdifulde og robuste vinstokke.

Angelo Vantinis beslutning førte til oprettelsen af et selskab, der vil fortsætte i de kommende generationer. Angelo Vantini overleverede virksomheden til sin søn, Attilio, som derefter overleverede til hans barnebarn Luigi, så det er tredje generation Vantini er på nu.

Den ubestridte kvalitet af disse fremragende vine fandt deres oprindelse gennem historien og de klimatiske karakteristika ved foden af Lessini bjergene. Markerne består af mellemstore klippe- og ler strukturer i lav højde, som alle bidrager til at blødgøre klimaet.

Valpolicella-området der er ophavsland for Recioto og Amarone, er opdelt i fem forskellige samfund der ligger ved foden Lessini-bjergene og ved byen Verona, hvor floden Adige markerer den sydlige grænse. Det er et område, der altid har haft en stærk forbindelse og dedikation til vinproduktion. Faktisk kan vinfremstilling på dette område føres tilbage til det 5. århundrede f.Kr. til en vin der blev kaldt Retico, en vin som blev nydt af digtere, historikere og filosofer gennem de sidste mange århundreder, så meget at selv Tiberius, kejseren af Rom blev en tilbeder af drikken og derfor betragtede s Retico som en ren delikatesse.


Valpolicella området

Valpolicella-området, som er opdelt i fem forskellige samfund, ligger ved foden mellem Lessini-bjergene og byen Verona, hvor Adige-floden markerer dens sydligste grænse. Det er et område, der altid har haft en stærk forbindelse og dedikation til vinproduktion. Faktisk kan vinfremstilling i dette område spores tilbage til det 5. århundrede f.Kr. til en vin kaldet "Retico", en vin, som blev nydt af både digtere, historikere og filosoffer gennem de sidste århundreder, så meget, at selv kejseren Tiberius nåede at få fingre i det og betragtede det som en ren delikatesse. Valpolicellaen har en historie med fornemme forfædre, og både Recioto og Amarone, også kendt som "Acinatico", blev værdsat af kong Teodorico og hans efterfølgere fra det 4. århundrede e.Kr. og fremefter. Den ubestridte kvalitet af disse fremragende vine har fundet deres oprindelse gennem historien og de klimatiske karakteristika ved foden af ​​dette område: et territorium af moræneoprindelse og med en mellemstor sten- og lerstruktur i lav højde, som alle er med til at blødgøre klimaet temperaturer på de po-venetianske sletter.

Vantini vinstokke

Druerne

Valpolicella Amarone skylder sin oprindelse til Recioto, en af ​​de ældste vine i vores vinfremstillingshistorie. Engang var Recioto den eneste vin, der blev produceret i Valpolicella-området. Men over tid og på grund af årstidernes klimatiske ændringer gennemgik druerne en gæringsproces, der har gjort dem i stand til at producere en meget tørrere vin, og Amarone, en vin, der skylder sit navn til sin bitre åre, blev skabt. Hvad angår Recioto, er de fineste Corvina, Rondinella og Molinara druer udvalgt og høstet mellem den tredje uge af september og den første uge af oktober. Visneprocessen sker i trækasser, der opbevares i store rum, hvor temperatur, luftfugtighed og ventilation nøje overvåges og her taber druerne op til 40 % af deres oprindelige vægt. Udvælgelsen og knusningen af ​​druerne finder sted i januar. Gæringen sker i rustfri stålbeholdere, hvorefter vinen overføres til egetræsfade i minimum 36 måneder, hvorefter den tappes på flaske og opbevares i de næste 6 måneder.

Vinene

Vantini Amarone Valpolicella Classico DOCG 2015

Fyldig, rund, varm og lige som en ægte Amarone skal være... og så tilmed i årgang 2015, som er en absolut topårgang for Amarone .
Vinen er yderst velstruktureret og robust, med en enestående aroma af tørrede søde krydderier, rosiner og moden rød frugt og hints af chokolade.


Anbefales til lidt tungere retter med okse og lammekød, råvildt samt modne oste.

Vantini Amarone Valpolicella Classico DOCG 2015

 

"le Cariole" Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2017

Lækker Ripasso, fra det nordlige Italien. Fremstår mørkt rød i glasset. Præges af en let krydret duft af søde bær, læder og svampe, der udvikler sig ved iltning i glasset. Smagen er forholdsvis intens, med et præg af elegance. Noter af modne røde bær, blommer, læder, chokolade m.fl. Vantinis Ripasso komplimenterer lidt fyldigere retter med okse, kalvekød og råvildt. Eksemplarisk til modne oste med sødt til eller prøv den til pasta.

"le Cariole" Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2017

 

.