2008 Terre a Terre, Domaine Gensac, Gascogne

249,00 DKK
PR. FLASKE
225,00 DKK
PR. FL. V/6 FLASKER

Terre a Terre fra Chateau Gensac

Terre a Terre er en vin, som demonstrerer potentialet i Tannat-druen, når den blendes med andre druer. Vinen er harmonisk og intens – lidt som området omkring slottet, hvor man kan opleve de mange dressurheste, som også har en stor plads i hjertet hos ejerne af Chateau de Gensac.

Med sin state-of-the-art vinkælder og produktionsmetoder kan Chateau de Gensac til fulde udnytte det fremragende druemateriale, som høstes på slottets vinmarker, der er begavet med et underlag af kalksten og ler, som danner basis for intense og harmoniske vine. 

Maden til vinen: Velegnet til charcuterie, grillet kød, confit af and, spicy retter, komælks-oste, svamperetter og grillet, fed fisk

Smagsnoter: Terre a Terre er mørk i glasset – næsten sort. Den har en meget karakteristisk, tydelig og kompleks bouquet af fyldig næsten sirups-agtig mørk frugt og en krydret note, som danner helhedsindtrykket af en kompleks og karaktér-fuld vin.

Smagen i Terre a Terre er struktureret, fyldig og blød med en iboende kompleksitet fra de druematerialet, som er yderligere fremelsket af lagringen på egefade og efterfølgende langvarige flaskelagring i slottets kældre.

Drue: Blend af 70% Tannat, 15% Malbec og 15% Cabernet Sauvignon (håndplukkede druer)
Høstudbytte: 30 hl/hektar
Produktion: ca. 6.000 fl.
Fadlagring: 12 mdr. på egefade
Type: Kraftig rødvin, tør, blød og harmonisk
Alkohol: 14,5%
Drikkevindue: Kan drikkes nu (og med fordel dekanteres et par timer forinden) og udvikler sig 20-25 år efter høståret.
Drikketemperatur: 17-19 grader

Vinen er for dem, der kan lide intens, harmonisk vin med dybde og karakter

Varenummer (SKU): 3FR1310005 Varekategorier: , , , Tags: ,