2010 Solo, Domaine Gensac, Gascogne

440,00 DKK

Solo fra Chateau Gensac – 100% Tannat

Solo er topvinen fra Domaine de Gensac.

Vinen er lavet udelukkende på den lokale drue Tannat fra en 1 ha stor parcel, som ejerne anskaffede sig for få år siden. På marken står de gamle Tannat-vinstokke med en traktorbredde imellem sig på begge leder, så høstudbyttet er i sagens natur meget lavt, men yder alligevel nok til 2-3.000 flasker vin årligt af den unikke vin.

Vinen er meget harmonisk og intens. Det store repertoire af sanseindtryk omfatter mørke bær og chokolade, tobak og blåbær. Den har en vidunderlig struktur i tanninerne og leverer en harmonisk smags-palette med intens smag af røde bær og en lang, varm eftersmag.

En vin, der kan drikkes lige efter åbning, fordi slottet lader sine vine modne i kældrene, før de frigives. Alligevel vil vi anbefale, at du dekanterer den, og gør det gerne langt tid før den skal drikkes, gerne om formiddagen, hvis du serverer den om aftenen. Det åbner for flere nuancer og frugten i vinen, som har potentiale til at udvikle sig 20-30 år, og holde meget længere, under de rette lagringsforhold.

Med sin state-of-the-art vinkælder og produktionsmetoder kan Chateau de Gensac til fulde udnytte det fremragende druemateriale, som høstes på slottets vinmarker, der er begavet med et underlag af kalksten og ler, som danner basis for intense og harmoniske vine. 

Maden til vinen: Velegnet til charcuterie, grillet kød, confit af and, spicy retter, komælks-oste, svamperetter og grillet, fed fisk

Drue: Blend af 100% Tannat, (håndplukkede druer fra enkelt mark)
Høstudbytte: 20 hl/hektar
Produktion: ca. 2-3.000 fl.
Fadlagring: 12 mdr. på egefade
Type: Kraftig rødvin, tør, blød og harmonisk
Alkohol: 
Drikkevindue: Kan drikkes nu (og med fordel dekanteres 5-8 timer forinden) og udvikler sig 20-30 år efter høståret.
Drikketemperatur: 17-19 grader

Vinen er for dem, der kan lide intens, harmonisk vin med dybde og karakter

Se også Terre a Terre fra samme domaine

 

Kun 1 tilbage på lager

Varenummer (SKU): 3FR1310007 Varekategorier: , , , Tags: ,