2016 Château St. Louis “Préstige”, Corbières

109,00 DKK
PR. FLASKE
89,00 DKK
PR. FL. V/6 FLASKER

Chateau de St. Louis Prestige laves på Chateau de St. Louis (som også producerer den fremragende Boutenac).

Ejendommen ligger i Languedoc i appellationen Boutenac, som nylig blev ophøjet til Cru.

Slottet er i dag på russiske hænder, og der er investeret massivt gennem de senere år. Ejeren er i øvrigt den samme, som står bag vinene på Chateau Saint Martin de Garrigue i en anden mindre appellation, Gres de Montpellier.

Husets Prestige er et flot eksempel på rigtigt fine, klassisk sydfranske vine, som oftere og oftere ses fra netop Boutenac med områdets interessante geologi.

Vinmageren laver vinen på en blanding af Syrah (som den bærende drue) og med et harmonisk mix af Carignan & Grenache.

Smagsnoter:

Prestige er dybt mørkerød i glasset, har stor dybde i næsen, og smagen er lang, med flot dybde og kompleksitet. En harmonisk og balanceret vin med duftnoter af både cassis og trøffel, som går igen i smagen, som også byder på noter af lakrids og peber.

Maden til vinen:
Prestige går bedst med kraftig mad a la sammenkogte retter med basis i oksekød, vildt er også godt til vinen og kraftige oste vil være et glimrende match. Og naturligvis retter fra det traditionelle sydfranske middelhavskøkken.
Prøv den også gerne til svinekæber, hvor du tilsætter et skud af vinen til retten.

Åbn Boutenac flere timer før servering – eller hvis du har mulighed for det, hæld den på karaffel i god tid, før den skal drikkes. Det vil kun gøre den endnu bedre. Når du gør det, frigiver du langt flere af vinens aromaer.
Drikkes ved 16-18 grader.
Producent: Chateau de Saint Louis
Geografi: Corbières-Boutenac
Druer: Syrah 60%, Carignan 25%, Grenache 15%,
Udbytte: 45 hl / hektar
Fad: lagres på stål indtil den flaskes
Alkoholstyrke: 14%
Lukkemetode: Kork
Flaskestørrelse: 75 cl
Drikkevindue: Nu – 2022
Sæt vinen på karaffel et stykke tid, før den skal drikkes. Den fremtryller, ligesom sin ‘storebroder’, Boutenac, en pragtfuld duft af sit ophav i det sydfranske, hvor duften i luften af urter og krydderi skaber en helt særlig fornemmelse af indre ro, varme, tryghed og velbehag.
Varenummer (SKU): 3FR1110058 Varekategorier: , , , , , Tags: , ,