2014 Ribera del Duero Bodegas Trus, Trus Reserva

299,00 DKK
PR. FLASKE
199,00 DKK
PR. FL. V/6 FLASKER

2014 TRUS Reserva

Om tidligere årgange

Af Luis Gutiérrez (The Wine Advocat)
“I very much preferred the 2012 Trus Reserva, which showed quite aromatic and open, with a mixture of flowers and sweet spices that made it very attractive. The palate is medium to full-bodied with fine dusty tannins, ripe flavors and a supple finish. 14,000 bottles.” 91 points

Endelig fandt vi den sande efterfølger til TRUS Reserva 2005, som var et unikum.

Bodegas Trus er bygget i rigtig “chateau” stil i hjertet af Ribera del Duero. Bodegaet blev grundlagt i 1999 med en drøm om at lave kvalitetsvine med unik personlighed og terroir.

Vinmageren Juan Carlos Martínez Baños har tidligere arbejdet for Vega Sicilia.

Klassisk Ribero del Duero, der på bedste vis demonstrerer, at Tempranillo kan levere en unik og meget attraktiv vin.

Her er solmodne mørke bær og velintegreret egefad. Vinen har saft, kraft og fylde fulgt op af blødhed og en svag sødme, der gør sig rigtigt godt til kødretter.

Vinen fremstår flot, moden i glasset med nuancer hen af modne, mørke kirsebær, med en snert af brunlige nuancer i kanten, som indikerer alder.

Duften har noter af krydrede, røde bær, efterfulgt af et potpourri af kirsebær, sorte blommer og rosiner. Dertil kan man finde lette noter af røg, nellike, sort peber og let ristet eg.

Smagen blander power og elegance. Sorte kirsebær og mørk frugt, elegant afbalanceret syre, alkohol og en længde, der når bagsiden af munden! Tanninerne opleves modne og ikke påtrængende. Smagen er bred, lang og nuanceret med vægt på ungdommelige frugtindtryk, som med tiden vil tone i baggrunden.

Drue: Tempranillo 100%
Fad: 24 mdr. på små egefade
Type: Tør, blød og fyldig med laaaang eftersmag
Drikkevindue: Nu – 2025. Årgangen minder i sit udtryk om den fuldendte 2005’er. Giv den lidt tid, men tank rigeligt op i kælderen, så du kan følge udviklingen undervejs mod toppen.

Mad: Intense kødretter. Sammenkogte retter, grill. Oksekød og vildt. Uden noget?
Vinen er god til dem, der kan lide californisk og australsk saft og kraft. Amarone.

Ratings tidl. årgange
Vivino 4,0/5 points
Guia Penin 92 points
Mundus Vini Gold Medal
Guia Intervinos 92 points

Varenummer (SKU): 3ES1110017 Varekategorier: , ,