2016 Domaine Richeaume Cuvèe Tradition, Provence, økologisk vin

199,00 DKK 149,00 DKK

Richeaume Cuvée Tradition

Denne vin fra Domaine Richeaume er en økologisk vin, der udvikler sig i op til ti år efter høståret. Den er dejlig at drikke allerede som meget ung, men modner godt i årevis ved fornuftig opbevaring.

Sylvain Hoesch bryder med traditionerne og laver vin efter sit eget hoved – ligesom udbryderne i Toscana, der sprængte rammerne og gav verden nye referencer for, hvad der kan opnås, hvis bare man tør…..

Med årene udvikler Richeaume Cuvee Tradition en blød og meget indbydende profil. Lidt som god Bordeaux, hvilket den har tydelige referencer til med sit fadlagrede ‘touch’ af vanilje og cedertræ og delikate strejf af tobak i både næse og smag.

Vinen dyrkes økologisk af familien Hoesch, som har dyrket vin siden 1973 og  blev certificeret økologisk for over 20 år siden. De har nu altid dyrket deres vin som økologisk vin, men det var altså først interessant viden at reklamere med fra midten af 1990’erne.

I glasset fremstår Richeaume Cuvee Tradition som i en mørk, lilla kappe. Den udvikler komplekse noter af røde og sorte bær med strejf af både menthol, balsamico og hvid peber i næsen, hvis du giver den tid.

Maden til vinen: MUST TRY til Bøf Bernaise ….! Ideel til kraftige simreretter, lam, gode bøffer og markante oste, når den er ung. Senere i udviklingen udvikler Richeaume Cuvee Tradition sit potentiale som meditationsvin.

Smagsnoter: Fra starten meget harmonisk og med tydelige kendetegn fra fadlagringen. Vinen er ‘mundfyldende’ og man fornemmer instinktivt, at det er en vin med gemmepotentiale, selvom den er dejlig nu. Tanninerne er blide men tilstedeværende på en baggrund af indbydende frugt og som i duften – et fint touch af vanilje, cedertræ og tobak.

Drue: 47% Cabernet Sauvignon,  42% Syrah, 8% Merlot, 3% Carignan
Vinstokkenes alder: Cabernet Sauvignon 40 år, Merlot 29 år, Syrah 40 år og Carignan 41 år
Høstudbytte: 20 hl/hektar
Fadlagring: 16 måneder på 100% nye, små franske egefade
Type: Tør, frugtig og fyldig
Alkohol: 14,5%
Drikkevindue: Udvikler sig flot i minimum ti år efter høståret

Vinen er for dem, der kan lide god, klassisk Bordeaux

Artikel fra Wine Spectators besøg i februar 2015

Varenummer (SKU): 4FR1210004 Varekategorier: , , , ,