2016 Soli Pinot Noir

99,00 DKK
PR. FLASKE
79,00 DKK
PR. FL. V/6 FLASKER

Med denne Pinot Noir melder Bulgarien sig blandt de seriøse bejlere som et værdigt alternativ til Bourgognes kostbare vine.

Producent: Eduardo Miroglio
Geografi: Trachian Valley, Bulgarien
Drue
: Pinot Noir
Fad: En del lægges 10 måneder på franske barriques, mens resten lagrer 10 mdr. på store italienske botti
Type: Tør, elegant og frugtrig
Drikkevindue: Nu – 2020
Mad: Lyse kødretter (kalv, svin fjerkræ), pastaretter med kød og/eller svampe. Måske ligefrem fisk til de friske og nysgerrige
Vinen er god til dem, der kan lide rød Bourgogne, oversøisk Pinot Noir fra f.eks. Marlborough New Zealand eller Oregon i USA.

Ratings og anmeldelser
Vinavisen.dk:
Det franske Bourgogne, newzealandske Marlborough og amerikanske Oregon er anerkendte vinområder, når det gælder rødvin på Pinot Noir. Men bulgarerne kan også fremestille rigtig god vin på druen. Det er denne rødvin et bevis på. Den er meget lækker og elegant med Pinot-druens saft, elegance og milde frugt. Den er tør, har noter af blå druer og mørke blommer. Nyd den let afkølet.” 5 ud af 5 stjerner.
Piu Rosso Vinblog: ”Ganske imponerende Pinot til en lav pris og fx. en Trentino basis Pinot som Instaglios Pinot Nero overlegen. Her er fin grønt krydderi af koriander, krondild, enebær-røg og estragon og et snert af Pinot-typisk hindbær inde bagved. Sødlig i smagen med relativt lav syre og frugt- og urtebolcher. Minder om fx. basis-spätburgunder fra Baden, sødligt og let staldet – men også med slank og delikat frugt og et fint, Pinot-typisk aromaspektrum.”

Varenummer (SKU): 3XX1910001 Varekategorier: , Tags: , , ,