Vi sender varer til private tirsdag - fri fragt over kr. 699,-

Cantina Il Palazzo

 

Cantina Il Palazzo logo

Cantina Il Palazzo ejes af Banelli familen og ligger på en bakke nordøst for byen Arezzo i Toscana, Italien. Vingårdens historie går helt tilbage til det antikke Rom, hvor vingården var en vigtig militær station, en såkaldt ”Statio”, hvis fornemste opgave var at beskytte den vigtige saltvej (eller Ariminensis) der forbandt Rimini til Rom. Den middelalderlige landsby dominerer hele vingården, som i dag er dyrket med vinstokke, oliventræer og korn.

I dag producerer familien Banelli traditionsrige vine af en meget høj kvalitet hvor alle druer hvert år håndplukkes til produktionen. 

 

Druerne

Det omhyggelige arbejde, der udføres i familiens vinmarker, er grundlaget for deres vines succes. Passion, kærlighed til landet, manuelt arbejde og frem for alt omhyggelig udvælgelse af deres druer. Faktisk kan vinmarkerne på ejendommen prale af ikke kun de allerbedste Sangiovese, Trebbiano, Malvasia og Canaiolo, men også nogle af de store internationale sorter, såsom Merlot, Syrah og Cabernet, sammen med et lille udvalg af andre sorter. Et væld af dufte og smage, der har gjort dem til en succes idag.

En vinbonde viser stolt sine druer

Jorden

Placeringen af ​​godsets vinmarker spiller en grundlæggende rolle for kvaliteten af ​​vinen. Faktisk har de en heterogen struktur, men en med en perfekt blanding af ler, sand, kalk (kendt som "galestro" og typisk for Chianti), der booster væksten af ​​vores vinstokke. Positionen har også sin egen vigtige rolle at spille: vinstokkene vokser i en højde på mellem 300 og 380 meter over havets overflade, i luftige omgivelser med perfekt eksponering for solen. Terræner rigt på historie Vores jorde indeholder ikke kun en masse mineralske stoffer, der er afgørende for den optimale vækst af vinstokke, men også historie og legender..

Vinene

Herunder har vi samlet et udpluk af Il Palazzo's vine. Du kan se hele deres sortiment her.

 

Il Palazzo Sal Terrae 2018

Flot Intens rubinrød farve med en vidunderlig kompleks aroma med noter af sorte blommer, brombær, sorte kirsebær, lakrids og små røde blomster. Smagen er fyldig af røde og mørke bær med dejligt bløde tanniner. Vinen viser et højt kvalitetsniveau og med en flot intens finish der hænger ved.
Anbefales til de fleste kødretter samt charcuteri af saltet og røget kød samt hvide hårde oste.

Il Palazzo Sal Terrae 2018

 

Cantina Il Palazzo Moro Rosso 2015

Dristig og hypnotiserende smuk rubinrød Toscaner, med en yderst behagelig natur. Fyldige og vidunderligt skøn frugtagtige duftnoter af søde mørke bær med en let krydring af peber, lakrids og nelliker. Smagen er fyldig og rig, med en afbalanceret syre og en blid og tør finish. Anbefales til pastaretter, okse og kalvekød samt vildt, fjerkræ og modne oste.

 

 

Cantina Il Palazzo Montecristo Toscana 2017

Flot rubinrød farve, med duftnoter af røde bær og lakrids. Smagen er præget af mørke bær, lakrids, chokolade og et strejf af skovbund. Elegant balance med en blid tør finish. Anbefales til de fleste kødretter samt saltet/røget kød og medium oste.

Il Palazzo Montecristo