Vi sender varer til private tirsdag - fri fragt over kr. 999,-

Tre Donne

Siden 1850 har 4 generationer af familien Lequio produceret fremragende italienske vine i kommunen Neive i provinsen Cuneo, beliggende i den velkendte og højt værdsatte italienske vinregion Piemonte. 

Tre Donnes vine inkluderer nogle af de allerbedste fra Piemonte-regionen som fx Barolo, Barbaresco, Barbera d'Alba, Roero del Gavi, Dolcetto d'Alba og naturligvis Langhe og Nebbiolo. 

Det kendetegner vinene fra Tre Donne, at de indeholder det helt rigtige sukker- og alkoholforhold og med en god fast syre, der forbedrer aromaerne og bidrage til vinenes patina og karakter over tid. 

Beliggenhed

Familien Lequio er bosat i Neive i Piemonte, som ligger midt imellem Langhe og Monferrato. Selve vingården ligger smukt placeret på toppen af en bakke - Serragrilli – lige i nærheden af den betagende middelalderlandsby Neive.  

Med andre ord lever gårdens beliggenhed op til den romantiske forestilling om at være omkranset af et indtagende, næsten magisk betonet landskab.  

På kortet ser man den placeret mellem Alba og Asti i hjertet af det sagnomspundne landskab i Langhe med de eventyrlige og billedskønne bløde bakker.

Tre Donnes marker strækker sig smukt ud fra gårdens centrum, som et multifarvet 360 graders patchwork af grønne vinmarker, pletvis placeret på de bølgende bakker, der omgiver vingården.  

Områdets ekstraordinært stemningsfulde kraft rammer iagttageren, som kan få det indtryk at have ramt ind i en tidslomme, hvor tiden virkelig ser ud til at have stået stille. 

 

3 KVINDER- 3 SØSTRE 

 

 

Alessandro Lequio elskede sine døtre, men da tiden nærmede sig og vingården skulle overdrages til den næste generation, var der opstået et problem.... Det er gammel italiensk skik at sønnerne overtager driften af vingårdene.  

Og her var problemet, som dog ikke var større end, at det kunne løses trods lidt bump på vejen mod løsningen …. der VAR ingen sønner! 

... og Alessandro var bestemt ikke indstillet på at overgive familiens vingård til kvinderne i familien.  

Fire generationer af fædre havde overleveret gården til deres sønner, og selvom han ikke havde fået en dreng, var Alessandro sikker på at gården ville blive “forbandet af vinguderne”, hvis han overdrog driften af familievirksomheden til …. det mere retfærdige køn 

Gift dig med en god vinproducent,” sagde Alessandro, til hver af pigerne.  

Æblet falder imidlertid ofte tættere på stammen, end man forestiller sig, så ... lige så stædigt, som deres far afviste tanken om kvindelig bestyrelse af familie-ejendommen, lige så stædigt afviste de tre søstre hans gammeldags opfattelse af arvefølge! 

De kunne forsikre ham om, at han en dag - om han ville det eller ej - ville komme til at overgive driften af vingården, til dem ...  

I sidste ende, og formodentlig træt af alle argumenterne fra pigerne, overgav Alessandro sig og alle involverede, blev enige om at få det bedste ud af situationen - eller fejle i forsøget, har Alessandro sikkert tænkt. 

Der blev indgået en aftale. Tre år skulle søstrene udføre det hårde arbejde forbundet med at lave topvin. Og tre år skulle de vise, at de var topmotiverede, demonstrere en arbejdsmoral, der kunne leve op til Alessandros (givetvis helt urimelige) høje standarder og vise respekt for traditionerne. Kunne de dét, ville Alessandros bøje sig og give efter for deres krav. Hvis de kunne overbevise Alessandro, kunne vinguderne vel også se med mildere øjne på traditionsbruddet. 

Det tager jo tid at lave Barolo, så den endelige dom ville falde ud fra deres første årgang af kongevinen, som han selv ville bedømme.  

Til almen overraskelse tog søstrene handsken op og vandt flere priser for deres vine allerede i første produktionsår. Faktisk flere end Alessandro havde vundet i hele sin karriere.... 

Det kan jo være svært sådan at blive overgået af sin børn, og så i sådan en hast, men Alessandro tog også sin nye udfordring op og ændrede straks “papa tonen “ …. og overdrog med det samme driften til sine døtre. De var jo virkeligt dygtige! 

Han var så dybt imponeret, at han endda tillod dem at ændre navnet til "Tre Donne", som oversat til dansk betyder "Tre Kvinder." 

 

I DAG 

I dag videreføres fire generationers tradition og håndværk af vinfremstilling af de tre søstre, Rosanna-Daniela-Antonella. 

Tre Donne-Brandet blev introduceret for at understrege bruddet med traditionen og at vingården nu drives af tre kvinder. Og - som skæbnen har villet det - har de tre søstre fået fire døtre, Martina, Alice, Chiara og Elisa, som også udviser interesse i at følge i deres mødres fodspor.... som søstrene fulgte i deres fars. 

 

Hvad siger de tre kvinder selv om deres vinmarker? 

 

”Det er vores land, og vi prøver at beskytte det” 

“I vores firma laver vi alle vine efter den klassiske metode og med den dybeste respekt for naturen, uden brug af kemikalier, der kan forurene druernes kvalitet. Vi er overbeviste om, at hvis vi respekterer det, vil dette storslåede hvide land, Langhe, give os det bedste druemateriale, som vi bearbejder som vi elsker det og giver det videre til jeres fornøjelse og oplevelse” 

Siden barndommen har de (mor og far) lært os, at vi skal drømme stort. I dag er vi klar til at erobre verden, og vi kan med stolthed sige, at vores vine findes i Italien, Schweiz, Tyskland, Frankrig, England, Polen, Japan, Kina, Brasilien og Amerikas Forenede Stater. “Men vi stopper bestemt ikke” her” siger søstrene- 

Kvalitet vinder altid igennem 

Mange af vores fantastiske vine har deltaget i og vundet internationale konkurrencer. Det giver os stor tilfredshed at kunne se tilbage på vores succeser: plaketter, pergamenter og forskellige priser opnået i løbet af årene. For blot at nævne nogle få: Mundus (Tyskland), Basel Weinmesse (Schweiz), International Wine Challenge (UK), American Wine Society (USA), Wine Spectator (USA).  

“Vi er sikre på, at fokus på kvalitet er den rigtige vej at tage i dag mere end nogensinde”, siger de tre Donne samstemmende 

Tre Donne Medaljer

Vinene

Du kan se hele vores sortiment fra Tre Donne her

 

Barbaresco Donna Milia DOCG 2017

Med et flot klassisk Nebbiolo udtryk, har denne Barbaresco den smukke og typiske granatrøde farve der kendetegner druesorten. Næsen er tydelig af de karakteristiske aromaer af Nebbiolo, med sarte antydninger af tørre violer og marmelade, blandet med fine krydrede overtoner.
Smagen har en klar og frisk struktureret med gode tanniner der er lidt grove, dog alligevel aldrig anmassende. Fin og korrekt finish med stil.

Barbaresco Donna Milia DOCG 2017

 

Barbera d'Alba Donna Rossa DOC 2019

Denne nydelige Barbera d´Alba fremstår glinsende klar i glasset og med en smuk lys granatrød rød farve.
Fyldig og rig i aroma, med fine intense noter af mørke sprøde bærfrugter- primært jordbær, samt mineralske noter af sten og jordbund.

Smagen er koncentreret af rød frugt, primært jordbær og mørke kirsebær. Vinen har en veludviklet karakter og en god koncentration af blid varme, flot balanceret syre, med et lille kick og en yderst behagelig finish.

Barbera d'Alba Donna Rossa DOC 2019

 

Vino Rosso Darc "Donna Bruna"

Dyb smuk rubinrød farve med en næse af klare aromaer af jordbær, sorte kirsebær og modne røde ribs. I munden er vinen fyldig med nydelige antydninger af skovens frugter. Bløde og flotte tætte tanniner skiller sig klart ud, efterfulgt af en yderst flot finish med et nydeligt strejf af mandler.

Vino Rosso Darc "Donna Bruna"